Studiebesök

På onsdagseftermiddagen, mellan kl 15:00 – 17:00, erbjuds ett antal studiebesök enligt nedan. I anslutning till varje studiebesök erbjuds också möjlighet till friskvård. Du kan anmäla dig till ett studiebesök.

STUDIEBESÖK 1 – KULTURPARKEN SMÅLAND

Kulturparken Småland är en institution belägen i museiparken i Växjö. Kulturparken arbetar med samlingar, arkiv, publik verksamhet och kulturmiljöfrågor. I verksamheten ingår Smålands museum, Sveriges glasmuseum, Utvandrarnas hus, Kronobergs slottsruin, Kronobergs lantbruksmuseum, Kulturarvscentrum Småland, Kronobergsarkivet och Ångaren Thor. Välkommen på guidad tur av Kulturparken Småland och Smålands museum.

STUDIEBESÖK 2 – VÄXJÖ ART SITE

Växjö Art Site är ett konststråk runt Växjösjön som sedan 2008 successivt har byggts ut. Konstverken i stråket röstas fram av Växjöborna. Idag består Växjö Art Site av sex verk av konstnären Monica Gora, kollektivet Inges Idee, Anna-Karin Arvidsson, Roland Persson, Torbjörn Johansson och Sara Möller. Häng med på en guidad cykeltur runt natursköna Växjösjön, med nedslag i Växjö kommuns omtalade konststråk.

STUDIEBESÖK 3 – ARENASTADEN

Arenastaden i Växjö är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang som skapar möten mellan människor. Med arenor i näranslutning till varandra, där 15 olika sporter samsas är Arenastaden i Växjö unik i sitt slag och ett av de bästa idrottsområdena i Sverige. Kolla in Arenastadens verksamheter och träffa en namnkunnig träningsprofil från Växjö.

STUDIEBESÖK 4 – MUSIK I SYD OCH MUSICA VITAE

Våren 2020 flyttade Musik i Syd in i ändamålsenliga och efterlängtade lokaler på Nygatan 6. I ett av stadens äldsta hus samlas verksamheten under ett och samma tak. Här samsas Musik i Syd med Musica Vitae, Unga Musik i Syd, Smålands musikarv, Korrö Folkmusikfestival, Musik i Sagobygd och Musikriket, i arbete med att skapa levande musikupplevelser. Här får du en visning av Nygatan 6 och dess många verksamheter på musikområdet.

STUDIEBESÖK 5 – BOKHULTETS NATURRESERVAT

Naturreservatet Bokhultet bjuder in till sköna promenader och joggingturer. Bokskogen här är länets största. Här finns rik flora och fauna i ett vattennära och besöksvänligt område med promenadstigar och fågeltorn. Friluftssamordnare Peter Lönn berättar om Växjö kommuns friluftsprogram. Här erbjuds också möjlighet till skogsbad i det gröna.